Beauty | Ροδόνερο Κοζάνης (rosewater)


Το ροδόνερο  είναι ένα φυτικό παρασκεύασμα ομορφιάς, εξαιρετικά ευεργετικό για λιπαρά δέρματα που είναι επιρρεπή σε σπυράκια και ακμή. Η αντισηπτική και αντιβακτηριδιακή του δράση  βοηθά τους πόρους να ανοίξουν και καθαρίζει σε βάθος το δέρμα.



Eίναι ξακουστό για την ιδιότητα του να απαλύνει το δέρμα και να διώχνει την ένταση. Παγωμένο ροδόνερο είναι ανακουφιστικό για εγκαύματα από τον ήλιο. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά το ξύρισμα για να ηρεμήσει τις ερεθισμένες περιοχές. 
Εκτός από τα παραπάνω, το ροδόνερο έχει έντονη ενυδατική δράση στο δέρμα, είναι δροσιστικό και ευεργετικό για τα ξηρά δέρματα. Τονώνει και συσφίγγει  αφήνοντας το πρόσωπο να δείχνει λαμπερό και υγιές.
Ένα από τα καλύτερα ροδόνερα παράγεται στην Κοζάνη από τον Συνεταιρισμό Αρωματικών Φυτών Βοΐου μαζί με άλλα προϊόντα όπως το ροδέλαιο και το γλυκό τριαντάφυλλο! 



Το ροδόνερο Κοζάνης είναι 100% φυσικό προϊόν. Είναι το μοναδικό ελληνικό ροδόνερο που παράγεται μετά από διπλή απόσταξη φρεσκοκομμένων ρόδων στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις απόσταξης του Συνεταιρισμού στην Ι.Μ. Αγίου Αθανασίου στην Εράτυρα Κοζάνης. Βασικό του συστατικό είναι το ροδέλαιο και άλλες χαρακτηριστικές αρωματικές ουσίες. Δρα ευεργετικά στην επιδερμίδα τόσο για τον καθαρισμό όσο και για μετά το ξύρισμα. Το ροδόνερο χρησιμοποιείται ως βασικό συστατικό στην αρωματοποιία και τη βιομηχανία καλλυντικών. Χρησιμοποιείται ευρύτατα και στην αρτοζαχαροπλαστική όπου είναι βασικό συστατικό σε όλα τα σιροπιαστά γλυκά, τους κουραμπιέδες, διάφορες κρέμες, ενώ συνδυάζεται άριστα με τη μαύρη σοκολάτα.



Η συσκευασία του περιέχει 200ml και κοστίζει περίπου 7 ευρώ. Θα το βρείτε σε μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα. 

Επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του συνεταιρισμού http://www.kozaniroses.gr/ για περισσότερες πληροφορίες.

Εσείς έχετε δοκιμάσει ροδόνερο;
Περιμένω τις προτάσεις σας!!! 


14 σχόλια:

  1. Το πιστεύεις ότι ψάχνω παντού και δε βρίσκω;Εννοώ φυσικό απόσταγμα,όχι νερό με άρωμα!Χρησιμοποιώ το Geflor προς το παρόν αλλά δεν ξέρω αν όντως είναι φυσικό,και έχω ρωτήσει σε όλα τα φαρμακεία που έχω βρει στην Αθήνα,τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια; Εγώ το βρήκα εδώ σε ένα μαγαζί με τοπικά προϊόντα...λογικό όμως! Σε τέτοια μαγαζιά ψάξε...Αν μάθω που μπορείς να το βρεις στην Αθήνα θα σου πω!
      Φιλιά...

      Διαγραφή
  2. Ρώτησα στον συνεταιρισμό και με ενημέρωσαν
    ότι στην Αθήνα μπορείτε να βρείτε τα προϊόντα στα παρακάτω καταστήματα:

    1) Contra Versus, Σκουφου 2-4 Σύνταγμα τηλ 210 33.02.227
    2) Degustation , Κουμπάρη 5 Κολωνάκι, Αθήνα τηλ 2103627744
    3) 4 εποχές, Νίκης 30 Σύνταγμα τηλ 2103243997
    4) Φαρμακειο Κώστη, Ομήρου 3 Νέο Ψυχικο τηλ. 2106712331
    5)Γαίας Δώρα. Αγίου Ιωάννου 75, Αγία Παρασκευή τηλ. 210 6019440

    Και στη Θεσσαλονικη:
    1) Χαριλαος , Βατικιώτου 24, Θεσσαλονίκη τηλ.2310285487
    2) ΕΡΓΟΝ, Κουσκουρα 5, Θεσσαλονικη τηλ.2310 223550

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ ΠΑΡΑ πολύ..Θα το ψάξω κι ελπίζω η τιμή του να είναι η ίδια,αν και υποθέτω ότι είναι λογικό να είναι λίγο πιο ανεβασμένη..Και πάλι ευχαριστώ,έχω φάει τον τόπο,hahaha!Φιλιά! :D

      Διαγραφή
  3. Στην Αθήνα το βρίσκεται στο sensities.gr στο Σύνταγμα, αλλά κοστίζει 9,90€ και όχι 7,οο€

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημερα!
    Είδα την ανάρτηση στη σελίδα του συνεταιρισμού στο Fb και είπα να γράψω κι εγώ την άποψή μου.
    Πολύ ευχαριστημένη είμαι απο το ροδόνερο αλλά και απο το ροδέλαιο! Πρώτη φορά το πήρα απο ενα φαρμακείο στην Κοζάνη και τώρα που είμαι Αθήνα το παίρνω απο το COntra versus που έχει και eshop αυτο που αναφέρετε, το sensities. Δεν ξέρω αν είναι ακριβο ή φθηνο πάντως το κατέχουν πολύ το θέμα των ελαίων και των φυσικών καλλυντικών σε αυτό το μαγαζί και έχουν τα παντα και κυρίως ξέρουν να σου πούνε πως να τα χρησιμοποιείς. Σε ευχαριστούμε που μας ενημερώνεις και για Θεσσαλονίκη γιατί έχω φίλες που τους το στέλνω απο Αθήνα!
    Συγχαρητήρια για το μπλόγκ σου!
    Ελπίδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Ελπίδα για το σχόλιό σου...βοήθησες πολύ νομίζω τα κορίτσια στην Αθήνα!!!
      Να'σαι καλά :)

      Διαγραφή
  5. Το ροδόνερο το λατρεύουμε κι εγώ και η μαμά μου. Εκείνη το βάζει στα γλυκά της και εγώ για να ψεκάζω το πρόσωπό μου. Είναι το καλύτερο toner.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραία ιδέα να μας το παρουσιάσεις!!!
    Δεν έχω χρησιμοποιήσει αλλά θα το ψάξω να το δοκιμάσω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλημέρα σας,
    σε ποιο φαρμακείο στην Κοζάνη το αγόρασες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλησπέρα σας, υπήρχε σε τοπικό μαγαζί με παραδοσιακά προϊόντα και βότανα, το οποίο εχει κλείσει δυστυχώς! Επικοινωνήστε με την εταιρεία για περισσότερες πληροφορίες στο http://kozaniroses.gr/
      Ευχαριστώ!

      Διαγραφή