Η Georgina Skalidi μας δίνει το how to στη σωστή επιλογή τσάντας


Η Georgina είναι μια σχεδιάστρια που επέλεξε να αφοσιωθεί στα clutch και να εξελίξει την τέχνη του ασύμμετρου χωρίς να ακολουθεί τις παραδοσιακές αρχές του σχεδιασμού.
Ως ειδικός στο θέμα, μας λύνει κάθε απορία για τη σωστή επιλογή τσάντας και της ζητάμε να μας υπογραμμίσει τα λάθη που βλέπει γύρω της.

Ποιους τύπους τσάντας πρέπει να έχει μια γυναίκα στη γκαρνταρόμπα της;

Δύο τύπους τσάντας πρέπει να έχει κάθε γυναίκα στη γκαρνταρόμπα της, κλασικό και μοντέρνο. Τον πρώτο για να συνδυάζεται με μοντέρνα outfit και να υπάρχει αρμονία στο styling, και το δεύτερο για να μπορέσει να αναδείξει τα πιο κλασικά κομμάτια της ντουλάπας της. Έτσι κάνει ένα ωραίο παιχνίδι συνδιασμών (νέου και παλιού), εντυπωσιάζει και συγχρόνως παραμένει κομψή.


Σε ποια χρώματα πρέπει να επενδύσει για φέτος το χειμώνα;
Γενικά το χρώμα ήταν μεγάλη τάση στα αξεσουάρ το καλοκαίρι και παραμένει και το χειμώνα. Τα χρώματα που κυριαρχούν βέβαια είναι το ροζ, το κόκκινο και το πορτοκαλί. Επίσης όλες οι αποχρώσεις του οινοπνεύματος είναι must. Το ασπρόμαυρο, κλασικό και εντυπωσιακό πάντα, είναι Νο 1 φέτος το χειμώνα. Τέλος, το λευκό σε μεγάλες επιφάνειες μη σας ξαφνιάσει! Είναι τάση το λευκό και σε συνδυασμό και με άλλα χρώματα (γκρι, μαύρο κλπ).

Από τι (και πως) εξαρτάται το μέγεθος της τσάντας που πρέπει να κρατάει μια γυναίκα;

Στην περίπτωση του φακέλου δεν εξαρτάται από κανένα παράγοντα σωματότυπου! Όλες οι γυναίκες, ανεξαρτήτως ύψους/βάρους, μπορούν να κρατήσουν απ’ το πιο μεγάλο μέχρι το πιο μικρό clutch και αυτό γιατί ο φάκελος, σε όποιο σχήμα και σχέδιο υπάρχει, αποτελεί σήμα κατατεθέν μιας γυναίκας με στυλ και άποψη. Αντίθετα, οι μεγάλες τσάντες θέλουν προσοχή ως προς το ύψος κυρίως. Μια πελώρια τσάντα δεν στέκεται σωστά στον ώμο μιας μικροσκοπικής κοπέλας. Ένας φάκελος μπορεί να δώσει απόλυτο στυλ σε μια γυναίκα. Αντίθετα, μια μεγάλη τσάντα συνήθως εξυπηρετεί τις ανάγκες κάθε πολυάσχολης γυναίκας.


Η logomania έχει πεθάνει τελικά; Υπάρχει κάποια άλλη τάση που την έχει αντικαταστήσει;
Η logomania πάντα υπάρχει και πιστεύω πάντα θα υπάρχει στις λεγόμενες αναπτυγμένες κοινωνίες. Αυτό συμβαίνει γιατί στις χώρες/πόλεις που η μάζα είναι γεγονός, προσπαθείς να βρεις τρόπους να ξεχωρίσεις. Σε αυτή την περίπτωση ξεχωρίζεις μέσω της μάρκας.  Μεγάλη τάση, εδώ και αρκετά χρόνια στο εξωτερικό, αποτελεί το χειροποίητο. Κάθε χρόνο γίνονται τεράστιες εκθέσεις στο εξωτερικό με χειροποίητα (όχι μόνο ρούχα αλλά και σαπούνια κλπ.). Ο κόσμος πια θέλει πιο επιλεγμένα πράγματα. Ψάχνει το δημιουργό και τις ιδέες του. Θέλει να ξεχωρίσει μέσω του μοναδικού.

Ποιες είναι οι διαχρονικές/κλασικές τσάντες στις οποίες μπορεί να επενδύσει μια γυναίκα;

Διαχρονική και κλασική τσάντα είναι σίγουρα πάντα η δερμάτινη. Το υλικό που χαρακτηρίζεται για τη φινέτσα αλλά και την αντοχή του στο χρόνο είναι το δέρμα, μεταξύ και κάποιων άλλων ελάχιστων εξαιρέσεων.
Από χρώματα, διαχρονικό θα χαρακτήριζα το tabac και το ασπρόμαυρο. Από ποιότητες θα ξεχώριζα τα animal (print κατά προτίμηση δική μου και όχι αληθινά). Τέλος, σχεδιαστικά ότι δεν έχει πάνω του πολύ έντονα στοιχεία αλλά είναι όσο το δυνατόν πιο minimal και λιτό σε γραμμή και όγκο.

Ποια είναι τα συχνότερα λάθη που βλέπεις ότι κάνουν οι γυναίκες;

Το μεγαλύτερο, κατά τη γνώμη μου, λάθος είναι η «εμμονή» τσάντα/παπούτσια. Έχει ξεπεραστεί πλέον το «σετ» όπως λεγόταν παλιά. Το παπούτσι, η τσάντα και το ρούχο, καθώς και τα κοσμήματα, είναι κομμάτι τoυ πάζλ του styling. Σαν σχεδιάστρια φακέλων προτείνω πάντα η τσάντα να κάνει τη διαφορά κρατώντας το συνδιασμό φόρεμα και παπούτσι σε μια αρμονική αντίθεση. Είναι ωραίο τα έντονα στοιχεία να σβήνουν προς τα κάτω για να παραμείνει η προσοχή του άλλου στον άνθρωπο και όχι π.χ. στα κατακόκκινα, γυαλιστερά, γεμάτα στρας παπούτσια του.

Τα back packs έχουν κάνει come back φέτος. Πιστεύεις ότι μπορεί κάθε γυναίκα να το κρατήσει; Τι πρέπει να προσέξει;

Τα back pack είναι μια πολύ ωραία ιδέα! Μ΄ αρέσει πολύ! Είναι πρακτικά, βολικά και μπορούν σχεδιαστικά να είναι θηλυκά. Με τα σωστά υλικά, και κάνοντας focus στη γυναίκα και όχι στο unisex, μπορούν ν’ αποτελέσουν μια πολύ σοβαρή πρόταση για φέτος και γενικά. Μάλιστα φέτος σχεδίασα και την πρώτη back pack για την Eastpak Artist Studio.

Info: GEORGINA SKALIDI ‘’MA CHAMBRE’’, Σκουφά 77 Κολωνάκι τηλ.: 213.00.24.253
www.georginaskalidi.com
info@georginaskalidi.com


Πηγή: http://www.missbloom.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου